6 tendinte pentru Primavara/Vara 2016

Tendințele sezonului cald din acest an sunt foarte multe. Eu, însă, le-am selectat pe acelea care pot fi puse în practică de oricare dintre fetele care citesc acest articol. Să vedem ce ne propun designerii pentru noul sezon. :) 




Ce poate fi mai provocativ și în același timp stilat decât un costum cu o croială impecabilă, care aduce o notă de masculinitate personalității tale, dornice să se afirme în lumea asta? Stilul masculin este unul dintre cele mai îndrăgite roluri ale femeilor. Nimic nu poate fi mai incitant decât să fii în pielea unui bărbat, chiar și pentru o zi. Optează pentru un costum întreg sau o singură piesă (sacou, pantaloni) și dă frâu liber puterii care se ascunde în tine. Asta nu înseamnă că trebuie să arăți ca un bărbat. Accesoriile vor fi punctul pe "i". Vezi centura superbă cu care Doina Ciobanu și-a evidențiat talia sau ţinuta nr. 2, perfectă pentru o plimbare sau chiar pentru o zi petrecută la birou.



Mai mult bloggeriţe sunt îndrăgostite de acest stil, care a fost prezent şi pe podium.




Vestea bună pentru fetele cărora le place să mai "fure" din garderoba mamei este că anii '70 sunt în vogă și în acest sezon. Stilul boho și franjurile se țin bine pe poziții deja de câteva sezoane încoace. Ei bine, dacă nu ai până acum măcar o gentuță sau o rochiță cu franjuri, acum este timpul! De fapt, anii '70 nu sunt doar despre franjuri. Abundența accesoriilor, părul lăsat pe spate, atitudinea hippie, multitudinea de brățări, hainele largi și colorate, toate acestea țin de stilul acelor ani.






"Lingerie-inspired" trend este soluția pe care designerii ne-o propun în acest sezon împotriva plictiselii ținutelor. Pentru mine este chiar un test al curajului. Vara aceasta vom vedea care dintre noi este mai îndrăzneață şi va purta o rochie în stil "pijama" pe stradă. Dacă nu ești adepta ținutelor extravagante, dar te tentează această idee, încearcă să combini o bluză din mătase fină și dantelă sau o rochie de acest gen cu un sacou sau chiar o geacă din piele. Nu este recomandat să apari așa la birou, însă pentru o ieșire în oraș această ținută este perfectă. Pozele de mai jos sunt doar câteva exemple. Tu trebuie să cauţi, însă, ceva ce ţi se potriveşte şi în ce te simţi bine. 







Institutul Pantone a numit nuanțele "rose quartz" și "serenity" ca fiind culorile anului 2016. De fapt, prin aceasta înțelegem că orice nuanțe pastelate sunt în vogă în acest sezon. Și de ce nu ar fi? Ce poate fi mai comun și mai comod de purtat decât ceva pastelat, gingaș și feminin? Astfel, îți propun să nu te limitezi doar la cele două nuanţe şi să încerci mai multe combinații.









Încă două veri în urmă am început să scriu despre ținutele "off-shoulder". Ei bine, în sezonul cald 2016 continuăm în același stil. Nu susțin nici pe departe toate tendințele care apar, dar ceea ce este frumos și feminin trebuie să fie purtat în fiecare an. O bluză "off-shoulder" va pune în valoare una dintre cele mai senzuale părţi ale corpului tău - umerii. Poartă o pereche de cercei care vor atrage atenția, dar renunță la coliere. Zona dezgolită a umerilor va atrage atenția fără semnale adăugătoare.  



Liniile sunt întotdeauna o alegere bună dacă vrei să te joci cu silueta. În funcţie de poziţia liniilor, acestea îţi pot alungi vizual silueta sau invers. De asemenea, poţi combina liniile orizontale cu cele verticale, pentru a crea un efect vizual puternic. Acesta este un print clasic, care a trecut deja testul timpului. Nu uita că simplitatea întotdeauna a fost şi va fi apreciată. 






Photos: gettyimages.com
pinterest.com
lookbook.com

Share this:

JOIN CONVERSATION

    Blogger Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu