Cum iti alegi pantofii, asa iti alegi... Barbatii!

    
   
    Ați observat vreodată cum o femeie iși alege o pereche de pantofi? Este un subiect despre care Discovery ar putea filma un întreg documentar, întitulat Femeia și mediul ei de trai” sau ceva de acest gen. Procesul care începe cu alegerea magazinului în care va intra și se termină cu o cutie de dimensiuni nu prea mari, dar care ascunde o particică din fericirea feminină, poate fi comparat cu felul în care o femeie iși alege... un bărbat!
   
     Acum, să încercăm să le punem pe toate la locul lor. De ce totul începe de la alegerea magazinului? Când o femeie merge la cumpărături, ea fizic nu reușește să intre în toate magazinele, cât de mult nu și-ar dori. Astfel, automat, se activează un mecanism de selectare în funcția diferitor criterii, dintre care cel mai important este vitrina. Unele magazine au vitrine luxoase, pantofii sânt așezați pe suporturi din sticlă și, deseori, înconjurați de unele obiecte menite să creeze impresia că pantofii aceștia sunt deosebiți și merită o atenție deosebită. Apoi, femeia compară posibilitățile sale financiare și se gândește dacă are rost să intre în acest magazin sau nu. Care este diferența dintre ceea ce am relatat mai sus și felul în care femeia privește un bărbat? Niciuna!

     
    Imaginați-vă situația: restaurant sau cafenea, la o masuță stă o femeie, iar al alta-un bărbat. Femeia îl privește și imediat începe să-l aprecieze. În primul rând, după cum am zis, aceasta analizează vitrina, adică aspectul exterior al victimei. Ne imaginăm ca el este înalt, brunet, cu ochi căprui, mari, părul aranjat, tenul neted, fără imperfecțiuni, mâinile îngrijite. Cu siguranță îl putem numi chipeș. Apoi, fără să vrea, creierul feminin receptează și acele obiecte care înfrumusețează vitrina. Să zicem că pe mână are un ceas scump(sau măcar pare a fi scump), pe masă are un telefon performant și un portmoneu din piele. Deci, vintrina împreună cu obiectele care înconjoară pantofii, pardon, bărbatul, este una care ne dă de ințeles că perechea aceasta are un preț ridicat, adică avem in față un bărbat chipeș și, pe deasupra, bogat. Trebuie să concretizez încă un lucru: pentru unele, bine, pentru majoritatea femeilor un bărbat cu bani înseamnă întreținere, shopping, no job and no problems, altele însă, care își au banii lor, apreciază un astfel de bărbat ca fiind descurcăreț, cu un venit bun, dând impresia stabilității. Pentru cele din urmă un bărbat bogat înseamnă un bărbat puternic, nu un card cu picioare. Am ajuns la punctul în care femeia se gândește la posibilitățile ei de a interesa un astfel de bărbat, care cu siguranță are o experiență vastă în domeniul relațiilor și nu îl i-ai cu una cu două(a nu se supăra bărbații pe felul în care m-am exprimat). 

    
    Ne imaginăm mai departe că ea este înaltă, cu părul lung, brunet, drept, ochi verzi, picioare lungi, sâni și fund perfect, plus o facultate terminată și un job bunicel, care îi permite să se îmbrace bine. Ea a decis să se apropie de el. Paralel, nu uităm că ea a intrat în magazin. Pasul următor. Femeia analizează pantofii expuși acolo și, după descrierea bărbatului, înțelegem că ea a fost atrasă de o pereche cu tocul înalt de vreo 15 cm, să zicem de culoare roșie și o fundiță simpatică în față. Cu alte cuvinte, ea vrea să probeze o pereche de patofi care ar capta privirile tuturor, frumoși, extravaganți, unici. Ea îi încalță și înțelege că sânt... foarte incomozi. Au tocul înalt și o dor picioarele, dar sânt atât de frumoși... Deci, întrând în discuție cu el, ea înțelege că alături de un astfel de bărbat va fi greu, el are viața lui, există multe alte femei care se uită după el, își iubește personalitatea mai mult ca pe femeia pe care o are alături și dacă ar fi cu el ar veni în fiecare seară acasă cu picioarele( și inima) zdrobite.


    Și în acest moment ea face alegerea: să arate magnific, dar cu prețul incomodității, sau să caute o pereche care ar face-o să se simță bine din alte puncte de vedere. Fiecare femeie face alegerea sa. Mie îmi plac mult pantofii hight heel, dar când aleg cu ce să ies în lume, picioarele mele recunosc doar balerinii sau ceva cu tocul mic. Deci... 

Share this:

JOIN CONVERSATION

    Blogger Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu