Nenorocirea mea? Sunt Femeie...

   
   Nu voi inventa avionul dacă voi spune că sunt o feministă.
    
    Un prieten al faimoasei scriitoare Erica Jong a spus odată: „Sunt feminist pentru că, în zilele noastre, aceasta este cea mai ușoară modalitate de a face ca o femeie să se culce cu tine.” Acum e la modă să fii feministă și aud strigându-se despre asta la fiecare colț, dar câte dintre noi înțeleg ce înseamnă acest termen? Ca să dau un exemplu, faptul că spui în loc de „bună ziua” fraze de genul „toți bărbații sunt porci”, „de ce eu trebuie să spăl vesela?” și  „eu nasc, deci eu mișc Universul!” nu face din tine o feministă. Așadar, după ce am lichidat în această secundă o jumătate din pseudofeministele care au poze în oglinda de la baie pe facebook, vreau să discut cu jumatatea cealaltă, a femeilor deștepte. Ce se întâmplă cu noi?

    
     Studiind evoluția modei, dar și a psihologiei feminine din anii 50 încoace, am constatat cu tristețe că imaginea feminină prezentată acum peste tot este cea a unei curve lipsite de scrupule. Ea este convinsă că să fii dezbracată este frumos, că o femeie cu fundul gol pe internet=o femeie apreciată și, culmea, că astfel bărbații vor „vedea” în ea o personalitate! Dragă, bărbații vor vedea doar fundul tău...atât.

    
    Cert: femeia modernă suferă de o boală psihică care se numește „personalitate dublă. Ea vrea să fie sexy, să-și expună corpul frumos în văzul tuturor și, în același timp, vrea să fie recunoscută pentru capacitățile sale intelectuale; vrea să spună bărbatului: „Bă, eu citesc mai multe cărți decât tine” și „Nu mai ghici ce am pe sub haine, uite aici!”. Acum, eu am ajuns să înțeleg bărbații. Păi, cum este posibil una ca asta? Cum să vrei și una și alta? Am impresia că atunci, la Marea Ardere a Sutienelor, în 1968, femeia și-a proclamat intenția de a fi emancipată,  după asta s-a așezat pe un scaun și s-a gândit:

    
    „-Ok, am făcut-o și pe asta! Acum ce urmează? Să arătăm lumii întregi că suntem inteligente? Nu...asta au făcut-o bărbații, le furăm ideea și nu e bine...Atunci ce? Ah, da! Sexul! Haideți să promovăm sexualitatea și atunci sigur vom fi văzute cu alți ochi!” (În acest moment toate femeile s-au dus acasă și au făcut poze cu sânii goi și botic de rață).

    
    Nu ajung să înțeleg această dualitate. Am întâlnit foarte multe fete care mi-au zis că sunt de acord cu mine, că imaginea feminină creată în sânul mass-mediei trebuie schimbată, că suntem mult mai deștepte decât consideră majoritatea bărbaților, dar pe care le-am văzut apoi postând poze de care îmi era rușine mie. Este scris oare undeva că ești mai femeie dacă scoți în evidență mai multă goliciune? Îmi venea să ies afară și să strig: „Ce vrem noi, Doamne?!”

    
    Acum, avem o imagine pornografică pe internet, dar și mult rafinament și inteligență în realitate. Sunt încă foarte multe fete care nici până acum nu știu ce și în jurul cui se rotește, dar și un număr impunător care citesc măcar câte o carte pe lună, se gândesc la studiile lor și pentru care cea mai sexy parte a corpului bărbătesc este creierul.

Share this:

JOIN CONVERSATION

    Blogger Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu