Style and History. Today: #the20's

     Atunci când vorbim despre stilul anilor ’20, trebuie să avem în vedere mai multe elemente. Cele de bază sunt:

Tunsoarea bob
Linia taliei deplasată spre șolduri
Rochii cu franjuri sau pietre
Bentițe cu pene

     Petrecerile făceau ca stilul să fie unul foarte glam, cu multe pene, bijuterii, rochii cu pietricele strălucitoare, cu veselie în exces. În localuri se dădeau în fiecare seară mici concerte, unde cântau și dansau fete îmbrăcate în rochii cu paiete  și franjuri argintii.



     


      
       O adevărată revoluție în lumea modei a produs-o nu alta decât incomparabila Gabrielle Chanel.
     
     Chanel era adepta stilului utilitar, a unui minimalism specific acelei epoci. Ea este cea care a creat costumul din două piese pentru femei și care a adus în moda feminină stilul masculin. Stilul lui Coco este cumva în opoziție cu ceea ce am povestit mai sus. Iată de ce este foarte important să știm cum și de ce se purta ceea ce se purta. Cu timpul, s-a renunțat la bentițele cu pene și pietre  în favoarea pălăriilor mici și modeste proiectate de Chanel. Chiar dacă își dorea ca femeile să treacă la o vestimentație mai modestă, la pantaloni și jachet, în toate fotografiile sale, o vedem pe Coco cu o multitudine de mărgele la gât.



     Stilul anilor ’20, așadar, este marcat de o tranziție de la ceea ce era glam și strălucitor, la linii simple, curate, printr-un cuvânt: modernism. Oricum, în Europa, care încă era marcată de Primul Război Mondial, stilul lui Coco a prins foarte repede, femeile lăsându-se destul de ușor de aerul petrecăreț american.

     Totuși, atunci când ai o petrecere în stilul anilor ’20, îmbraci o rochie până la genunchi, cu talia joasă, toată acoperită cu franjuri, îți pui la gât toate șiragurile de mărgele pe care le găsești prin casă, iar pe cap îți potrivești o bentiță frumoasă cu pene sau o pălărioară stil Chanel. Aceasta este imaginea pe care o vizualizăm când vorbim despre anii ’20.







     Pentru a înțelege cel mai bine stilul acestei epoci, vă recomand să urmăriți filmul The Great Gatsby, care ilustrează cel mai bine moda acelor ani. 

Sursa poze: www.pinterest.com
                    

Share this:

JOIN CONVERSATION

    Blogger Comment

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu